Descripcions


Arrel nua: Alhora de platar arbres es poden comprar de diferent presentacions: arrel nua, amb pa de terra, en test i amb pa de terra enguixat. El arbres amb arrel nua es planten en Hinvern o a finals de la Tardor. 

Brots:
Son els nous creixements de les plantes, poden inclure talls, rovels i fulles. El brot de germinació de la semilla tindrà fulles. En la primavera , els brotes de plantes perennes son el nou creixement desde e sol de tera en les plantes herbàcees o el nou creixemnt de flors o talls en les plantes  llenyoses.


Bulb:
Es tracta d'un órgan d'emmagatzematge que conté tota la menjar que la plant necesita per creixtre. Els cicle dels bulbs consisteix en que primer creixen les flors, produeixen semilles i per últim les fulles agafen tota la llum del sol i l'importen als bulbs per poder guardar tota la menjar per al proxim any.

Caragol:

El caragol es un petit animal al que l'agrda molt la plutja. Per protegir-se del sol es tant en la seva petxina. El seu cos es blanet perque es mol.lusc. Es desplatça arrastrantse molt despallet, pero pot menjar amb gran velocitat una enorme quantitat de fulles.

Escorça: Es tracta de la capa més externa de talls i d'arrels de plantes lenyoses com els arbres. Cobreix i protegeix la fusta i consisteix de tres capes, el felógeno, el floema, i el cambium vascularEstaques: Es un ragment de tall amb rovells de consistència lenyosa que es separa d'un arbre o d'un arbust i es introdueix al sol de terra per a que pugui servir de suport.


Fúcsies: (Fuchsia), és un gènere de plantes amb flors de la família de les onagràcies

Gespa:Gespa es el nom comú d'una desena d'espècies de poàcies (familia Poaceae), utilitzades com ornamentals per formar una coberta densa, curta i uniforme a prats i jardins.

Hinvern: És una de les quatre estacions de les zones temperades. Astronòmicament, comença amb el solstici d'hivern (al voltant del 21 de desembre en l'hemisferi nord i el 21 de juny en l'hemisferi sud ), i acaba amb l'equinocci de primavera (al voltant del 21 de març en l'hemisferi nord i el 21 de setembre en l'hemisferi sud). 

Hinvernacles:Un hivernacle és una construcció més o menys permanent que permet modificar el microclima del seu interior i permetre el conreu de vegetals en millors condicions o fora d'època.


Pinsans:
El pinsà comú, pinsà o pardal d'ala blanca (Fringilla coelebs, del llatí vulgar pincio i aquest de pinc, onomatopeia del crit) és un ocell de l'ordre dels passeriformes i de la família dels fringíl·lids.


Pol.linització

És la transferència de pol · len entre parts de la planta mascle i de la planta femella que poden ajudar a la
fertilització i la producció de semilles i fruita.
Els insectes es senten atraiguts per el nèctar dloç i els colors brillants o l'essència de les flors.
Mentres es posen o rocen la planta el pol · len mascle és pega a els pates, antenes i cossos i és transferexi de planta en planta. Encara que els avelles de mel són les més famoses politzadores Qualsevol insecte que és meneje entre planta i planta pot ajudar a fer aquest treball.


Talladora de gespa:Un tallagespa o talladora de gespa és una màquina, manual o motoritzada, usada per retallar la gespa dels jardins de manera que s'obtingui una catifa d'herba d'alçada uniforme.Torba: Matèria carbonosa i fosca que es forma en sòls molt hùmits i als aiguamolls per descomposició lenta dels residus vegetals.

TulipsLes espècies d'aquest gènere són plantes bulboses perennes amb mides que van des dels 10 als 70 cm d'alçada. Les fulles acostumen a ser oblongues. Les flors grans amb 6 sèpals i fruits en forma de càpsula que conté moltes llavors.