dimecres, 14 de març de 2012

Compost orgànic

Com pasa el temps, les plantetes ja esta arrosegant la coberta de la semilla i poc a poc van estirant les fulletes, son tan mones i menudetes, es molt emocionant. Com van les vostres plantetes? estan asomant-se?. Si vau plantar les semilles fa una setmana com jo segurament tindreu que transplantar-les en una o dos setmanes. Mentres tant podeu anat preparant un rincó acollidor per a les futures plantes, primer de tot necessiteu la terra, jo ja he preparat la meva, tinc una receta molt bona que em funciona de meravella i la pense compartir, ja em direu que penseu.

La receta: TERRA

Ingredients:

 
2 cubetes de 10 o 15 litres
30 litres d'abonament d'usos múltiples
una pala i una forqueta
merdeta de pollastre i sanc i osos de peix
compost orgànic i terra del sòl de terra 

Preparació

Primer es posen dos cubetes de l'abono comprat seran uns 30 litres més o menys.
Després es mescla amb dos cubetes de matèria orgànica
Després es posen dos cubetes de terra que tinguis per ahí i se mescla.

Afegeix dos punyaets de caca de pollastre i dos punyaets de osos i sanc de peix i  amb la forqueta es mescla tot ben bé.

Per últim ho pose tot amb la pala dins de les bolses de l'abono comprat i ja està, què penseu? un poc lio si no teniu jardí o camp?, pues tan sols compreu abono de la tenda i va que xuta que tampoc pasa res, encara que si li voleu donar nutrients a la planta podeu pasar per la batiora pell de plàtano amb aigua i afegir-ho al maceter on poseu la planta.

Per fer compost orgànic simplement arrepleu totes les pells de frutes i verdures

 i poseu-ho en algun lloc per 6 mesos, esta es la menja favorita de les plantes, Hey, conteume com van les vostres plantetes que tinc molt interés, poseu-me alguna foteta dels vostre retonyos, va!, petonets a tots i HAPPY GARDENING


2 comentaris:

  1. The solution for compost if you live in a flat doesn't translate very well. You'll have to tell me next time you're thrashing me at Tetris, Mara... jejeje

    ResponElimina
  2. Well, when I lived in a flat i put all the vegetable skins in a box and wait for ages to descomposed, but is smelly and disgusting.
    Another thing that is really good is to blend banana skin with water and pour it on the plants, they love it?

    ResponElimina